© 1995-2025 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Kuchnia polskich Żydów

Kuchnia polskich Żydów

25 minmagazyn kulinarnyPolska2020-2021
TVP 3 Lublin niedziela, 27 kwietnia 15:25
Wspólna historia kuchni polskiej i żydowskiej zaczęła się wiele stuleci wcześniej. Program odsłania tajemnice skrywane przez żydowską gastronomię. Widzowie będą mieli okazję dowiedzieć się o więcej o gotowaniu ściśle związanym z judaizmem - poznają m.in. wymogi religijne dotyczące posiłków. Prócz tego magazyn przybliża kuchnię żydowską od strony historycznej, czyli Żydów, którzy przed laty osiedli w Polsce. Nie zabraknie przepisów na takie potrawy jak knedle, kreple, pierogi czy karp po żydowsku.
Reżyseria
  • Jerzy Grabowski
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2020-2021
Czas trwania
  • 25 min