© 1995-2025 Grupa WP. Dane o programie TV dostarcza AKPA Polska Press
Image
Image
 

Okrasa łamie przepisy

25 minmagazyn kulinarnyPolska2019
TVP Kobieta Dzisiaj, 24 kwietnia 12:00
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.Kucharz wyrusza na zielone łąki nad Wisłą, do kwitnącego sadu. Pokazuje widzom nowe ekologiczne nowalijki, które zaczęły pojawiać się na rynku. Uprawiane są one bez nawozów sztucznych i chemicznych środków ochrony roślin. Są ciekawą propozycją na nasz stół. Opowieść o nowościach w produkcji żywności ekologicznej jest tylko tłem do przygotowania przez Karola wyśmienitych potraw. Prowadzący prezentuje trzy propozycje. Pierwsza to kurczak z młodą botwinką. Drugą jest ryba w zielonym sosie. Ostatnią - wiosenna zupa, pełna kolorowych warzyw i nowalijek.
Gatunek
  • magazyn kulinarny
Kraj produkcji
  • Polska
Rok produkcji
  • 2019
Czas trwania
  • 25 min